Grana padano DOP
Disponibilitate: În Stoc
78,37 lei
Fără TVA: 71,90 lei
Maturata intre 11-14 luni. Produs refrigerat. Pretul este pe kilogram. Greutatea aproximativa intre 4-5 kg.
Grana Padano este una dintre cele mai vechi branzeturi DOP italiene, produsa in inima Lombardiei, dupa o veche reteta traditionala.
Este una dintre putinele branzeturi care pot concura cu regele branzeturilor: Parmezanul (Parmigiano-Reggiano). Creata de calugarii cistercieni de la Chiaravalle in secolul al XII-lea, Grana Padano DOP este inca produsa in toata valea Po River din nord-estul Italiei.
Branza Grana Padano este obtinuta din lapte de vaca nepasteurizat, semi-degresat, rezultat din doua mulsuri si maturata timp de doi ani. La sfarsitul procesului de maturare, Grana Padano dezvolta o crusta ferma, groasa si profunda care protejeaza interiorul parfumat, uscat si degajat. Grana inseamna “granular” in italiana, care se reflecta in textura granulara fina, cu un gust intens dulce. Pe masura ce Grana Padano imbatraneste, aromele devin pronuntate, savuroase si complexe, iar textura devine mai faramicioasa.
Este o branza tare, sarata cu gust puternic si unic. Poate fi servita ca aperitiv, rasa peste paste sau impreuna cu un vin alb spumant.